Over Dynamis

Anne Verkinderen

Dierenarts Anne Verkinderen

Dierenarts Anne Verkinderen

  • 1988: afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Gent als Dokter in de Diergeneeskunde
  • 1988: vrij  assistent dienst kleine Huisdieren, universiteit Gent
  • 1989: start eigen praktijk Kleine Huisdieren
  • 1993: start van de 5-jarige opleiding homeopathie aan de Vlaamse Studievereniging voor Unitaire Homeopathie( VSU) met onmiddellijke toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk. Diploma behaald
  • 1997- 2005:  homeopathische behandeling van runder-,varkens- en kippenbedrijven
  • 2001: lesgever aan de VSU
  • Voordrachten over homeopathie
  • 2015-2016: opleiding diergeneeskundige acupunctuur aan de Healthcare Academy Den Hoek, in De Bilt, Nederland. De opleiding is erkend door en uitgaande van IVAS, International Veterinary Acupuncture Society. Met succes theorie en praktijk examens afgelegd

Oorsprong

Dynamis betekent levenskracht.

Klassieke homeopathie werkt op de eigen levenskracht van het dier. Met een remedie die zo goed mogelijk bij het dier past, trachten de eigen levenskracht terug sterker te maken en verstoringen te herstellen. Hiervoor gebruikte de grondlegger van de homeopathie, Dr. Hahnemann de term Dynamis.

In de Chinese acupunctuur tracht men ook de verstoorde energie van het individu, de verstoorde energie van de meridianen, de energiebanen of de energie van de organen terug in balans te brengen. Men stelt eerst op het individu afgestemd een Chinese diagnose en aan de hand daarvan wordt de behandelingsstrategie bepaald, waarna er specifieke punten aangeprikt worden.

Visie

De meeste fysieke en mentale klachten kunnen met klassieke homeopathie en/of acupunctuur behandeld worden. De klassieke homeopathie en de Chinese of Japanse acupunctuur vullen elkaar perfect aan en versterken elkaars werking enorm. De Westerse geneeskunde zal ook aanvullend worden ingezet waar nodig, zoals bijvoorbeeld bij hartpatiënten, waarbij reguliere hartmedicatie wel nodig is.

Voor mij geldt dat de patiënt het belangrijkste is, niet de geneeswijze! Als een dier reguliere geneeskunde nodig heeft, zal ik dit zeker toedienen of voorschrijven.

Ik heb voor “Dynamis” als naam voor mijn praktijk gekozen omdat ik de eigen levenskracht van het dier aanspreek om zich te gaan herorganiseren en zo terug in een gezonde balans te komen.