Kan je je hond meenemen op wintersport? Jazeker! Je kan hele mooie wandelingen maken. Er zijn zelfs wandelingen die speciaal zijn uitgestippeld om te doen met je viervoeter.

Er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden.

  1. Ga je naar het buitenland, dan moet je enkele belangrijke documenten kunnen voorleggen. Het identificatiebewijs van je hond, EU-dierenpaspoort, vaccinatiebewijzen, … Dit is heel afhankelijk van land tot land.
  2. In sommige landen dien je een riem en/of muilkorf mee te nemen en in een transportbox vervoerd te worden.
  3. Neem steeds voldoende drinkwater mee en neem meerdere pauzes zodat je hond zijn behoefte kan doen en kan bewegen. Voorzie ook voldoende voer want dat hebben ze daar misschien niet meteen voorradig op je bestemming.
  4. Ga je naar een hotel of pension? Ga dan na of dit toegelaten is en of er voldoende faciliteiten aanwezig zijn voor je hond.
  5. Hou er rekening mee dat honden niet toegelaten zijn op skipistes. Weeg af of het verstandig is om je hond enkele uren alleen te laten op de verblijfplaats. Overweeg daarom een oppas.
  6. Ga je met je hond op pad? Let dan op voor wilde dieren en hou je hond goed aan de lijn. Zorg ervoor dat het pad goed te doen is voor je hond en controleer regelmatig of er niet te veel sneeuw blijft hangen tussen de poten. Dit kan namelijk pijnlijk zijn. Gebruik daarom potenwax of beschermende hondenschoenen. Maak alles achteraf schoon met lauw water en een handdoek.